Skip to main content

Byredo1996 Inez & Vinoodh Eau de Parfum Unisex

Byredo 1996 Inez & Vinoodh Eau de Parfum Unisex
Byredo 1996 Inez & Vinoodh Eau de Parfum Unisex
50 ml
148,50

5 saatavilla | Koodi: BYR0601
1
Posti (GLS) - 4 päivää Helsinkiin, Turkuun, Tampereelle
torstai 3.2.2022
UPS Air Mail
maanantai 31.1.2022

Kokeile itämaisten ja metsäisten vivahteiden yhdistelmää, joka soveltuu niin miehille kuin naisillekin. Se tuoksuu katajalle, meripihkalle, nahalle ja patsulille. Byredo 1996 Eau de Parfum on syvä ja mausteinen tuoksu täynnä provokatiivista intiimiyttä, jossa kohtaavat modernin taiteen energia ja hienotunteinen luonnollinen kauneus.

  • kuiva, metsäinen yrttien tuoksu
  • naisille ja miehille
  • lämmittävä tuoksu viileisiin päiviin

Tuoksun koostumus
Latvatuoksussa tuntuva pippurin ja viileän katajan ilotulitus ilmentää 1996-tuoksun provokatiivista luonnetta. Puuterisen kurjenmiekan, viattoman orvokin sekä nahan ja ambran harmonia muodostaa kehon lämpöä ja ilmeistä viattomuutta henkivän yhdistelmän. Ambran, patsulin ja vaniljan makeat vivahteet kuvaavat kahden taiteellisen sielun rakkaudentäyteistä ja syvää suhdetta.

Tuoksun tarina
Vuonna 1996 valokuvaajat Inez van Lamsweerde ja Vinundh Matadin tekivät nuoren tytön muotokuvan, jonka nimi oli Kirsten 1996. Valokuva inspiroi Byredo-brändin luojaa Ben Gorhamia ja hän kehitti tuoksun, jonka nimestä löytyy kyseinen vuosi. Tämä Eau de Toilette -tuoksu on tulkinta kahden taiteilijan suhteesta ja heidän luomastaan puhuttelevasta kuvasta.  

Ainesosat

Latvatuoksut - Ne kehittyvät heti, kun laitat hajusteen päälle. Ne luovat ensimmäisen vaikutelman ja ovat yleensä melko intensiivisiä, mutta eivät pitkäaikaisia.
Top notes
Katajamarjat
Sydäntuoksut - Hajusteen sydän tulee esiin muutaman minuutin kuluttua, kun tuoksun pää haalistuu. Nämä tuoksut kestävät yleensä noin 2-3 tuntia.
Middle notes
Iiris, Violetti
Juurituoksut - Viimeinen ja usein pisin osa hajusteen kehityksestä iholla. Kestää 4 tuntia yli päivässä.
Base notes
Meripihka, Nahka, Patsuli
Tuoksuluokka
itämainen, puumainen
Byredo on erottuvien niche-tuoksujen brändi Ruotsista. Sen takana on erittäin erottuva henkilö – Ben Gorham. Ben syntyi intialaiselle äidille ja kanadalaiselle isälle, ja hän kasvoi Torontossa, New Yorkissa ja Tukholmassa. Hän opiskeli taidetta, mutta sattumanvarainen tapaaminen parfymisti Pierre Wulffin kanssa vakuutti hänet omistautumaan tuoksujen luomiseen maalaamisen sijasta. Hänet inspiroi muisto matkasta äitinsä kotikaupunkiin Intiaan, missä hän ihastui mausteiden ja suitsukkeiden tuoksuun. Hän yhdisti nämä itämaiset tuoksut pohjoismaiseen minimalismiin ja tunnuslauseella ”Vähemmän on joskus enemmän” hän viittaa Skandinavian juuriinsa. Vuonna 2006 hän loi perustan yhdelle nykyään edistyneimmistä niche-tuoksujen brändeistä. Diptyque tuoksut erottuvat puhtailla, yksinkertaisilla koostumuksillaan, jotka korostavat yksittäiset aineosat täydellisesti. Byredo tuoksut ovat yhtä poikkeuksellisia kuin niiden luoja. Verhoudu moderneihin ja minimalistisiin, mutta samaan aikaan selvästi erottuviin tuoksuihin.