Mine põhisisu juurde

Mikä on paras aurinkovoide?

11. toukokuuta 2022Notino
Suojakerroin kuuluu jokapäiväiseen ihonhoitoon vuodenajasta riippumatta – tai niin sen ainakin pitäisi. Se antaa iholle suojan UV-säteilyltä, jolloin saamme nauttia kiinteistä ja sileistä kasvoista paljon kauemmin. Mutta jatketaan kasvoista myös muuhun vartaloon, sillä rantaloma- ja bikinikausi on lähestymässä! Jokainen kohta vartalossamme ansaitsee yhtä hyvää hoitoa ja suojaa kuin kasvotkin. Niinpä lähdimme metsästämään parhaitaaurinkovoiteita ja testasimmekin ne jo.

Miten valita sopiva aurinkovoide?

Kaikki riippuu siitä, miten ihomme reagoi auringon säteilyyn. Joku voi viettää auringossa koko päivän, toinen on jo 10 minuutin kuluttua punainen kuin rapu. Ero piilee siinä, mikä on ihotyyppisi – sen mukaan tulisi valita paitsi suojakerroin myös harkita auringossa vietetyn ajan pituus. 

  • Ihotyyppi I – Kuulut tähän tyyppiin, jos ihosi on erittäin vaalea, luultavasti pisamainen ja palaa helposti auringossa. 
  • Ihotyyppi II – Tämä tyyppi on erittäin lähellä ensimmäistä, vaikka et poltakaan itseäsi aivan niin usein. 
  • Ihotyyppi III – Onko sinulla ruskeat hiukset ja vaaleanruskea iho? Silloin saatat kuulua tähän ryhmään, joka ruskettuu helposti ja palaa vain harvoin. 
  • Ihotyyppi IV – Tummat hiukset ja oliivinvärinen iho, joka ei pala miltei koskaan. 

Tuotteet

Siispä yksinkertaisin ohje on: mitä matalampi ihotyypin numero, sitä korkeamman suojakertoimen tarvitset. Muista myös, että rasvaus vain aamulla ei todellakaan riitä. Aurinkovoiteet eivät ole kaikkivoipia, vaan niiden vaikutusaika on rajallinen. Tärkeintä on noudattaa kunkin tuotteen käyttöohjetta. Seuraavaksi esittelen muutaman laadukkaimman. Tai en itse asiassa minä itse, vaan kollegani, jotka testasivat tuotteet huolellisesti ja kirjoittivat aurinkovoiteiden arvostelut! 

 

Miten aurinkovoidetestissä kävi? 

 

La Roche-Posay Anthelios

Ostan aurinkosuihketta La Roche-Posay Anthelios säännöllisesti joka kesä. Toistaiseksi en ole löytänyt mitään parempaa. Tuote on erittäin kevyt, joten et tunne sitä kasvoilla, ja mahtavaa on sen antama pitkäkestoinen mattapinta. Kätevä pullo on helppo heittää aina reppuun mukaan ja lisätä suojaa päivän aikana. Tämä vetoaa varmasti myös naisiin, jotka eivät halua aurinkosuojan sotkevan meikkiään. Lyön vetoa, että tämä suihke on vielä parempi kuin paras kasvojen aurinkovoide, jota olet kokeillut. 

Mikael

Vichy Capital Soleil Solar Eco-Designed Milk

Täytyy myöntää, että en ole koskaan aiemmin käyttänyt Vichyn aurinkovoidetta, mutta kokeiltuani tuotetta Vichy Capital Soleil Solar Eco-Designed Milk voin vannoa, ettei se jää viimeiseksi! Voide imeytyy erittäin nopeasti ja ihoni pysyy sen jälkeen kosteutettuna koko päivän. Epäilemättä tämä kuuluu parhaimpiin aurinkovoiteisiin, joita olen koskaan kokeillut. 

Janette 

Biotherm Waterlover Sun Milk

Biotherm Waterlover Sun Milk -aurinkovoide suojakertoimella 30 on uusi ihastukseni. Se leviää ihanasti eikä jätä iholle rasvaista kalvoa. Minulle on myös tärkeää, ettei vaatteisiin jää rasvatahroja. Ja mikä parasta – se suojaa ihoa täydellisesti auringolta. Tuoksu tuo mieleen kesälomareissun, eli tässä on paras aurinkovoide etelänmatkalle! Hankin takuulla uudestaankin.

Niina 

Cosrx Aloe

Cosrx Aloe -aurinkovoide on uusi must-tuotteeni kesäksi! Siinä yhdistyy nimittäin kaikki, mitä tarvitsen, ja se antaa jälleen vahvistuksen siitä, että korealainen kosmetiikka on mahtavaa. Voide on kevyttä ja se levittyy sekä imeytyy helposti. Aloe veran vaikutuksen takia tuntuu, että se rauhoittaa ihoa ja tekee sen vähemmän ärtyisäksi. Kesällä käytän aurinkovoiteen alla vain jotain seerumia, en tarvitse enää muuta voidetta. Uskoisin, että tuote sopii kaikille ihotyypeille, myös rasvaiselle, koska se ei tuki ihohuokosia.

Sanna

Lancaster Sun Perfect Highlighting Primer

Tämä suojakertoimellinen meikinpohjustusvoide oli rakkautta ensi kokeilulla. Erityisesti pidän pumppupullosta ja siitä, ettei voidetta tarvitse puristella hankalasta tuubista – se ärsyttää monien tuotteiden kohdalla. Lancaster Sun Perfect Highlighting Primer on ihanan kevyt ja levittyy erittäin hyvin. Lisäksi siinä on ihana tuoksu, joka tuo kesän mieleen. Tämän meikinpohjustusvoiteen jälkeen ihoni oli ihanan pehmeä ja heleä. Voin suositella kaikille, jotka etsivät meikkivoiteen alle hyvää tuotetta, jossa on korkea suojakerroin.

Emilia

Bioderma Photoderm Bronz

Rakastan kuivia aurinkoöljyjä, käytän niitä mieluummin kuin perinteisiä voiteita. Bioderma Photoderm Bronz on todella miellyttävä, koska muihin öljyihin verrattuna se on oikeasti kevyt. Se tuoksuu ihanalta, levittyy hyvin ja imeytyy nopeasti ihoon, joten koko vartalosi ei peity rasvaiseen kalvoon. Lisäksi täytyy mainita, että tämän tuotteen kanssa rusketuin vähän nopeammin. :)

Pipsa

Tuotteet

Shiseido Sun Care Expert Sun Protector Face & Body Lotion

Tämä aurinkovoide on taivaallinen! Korkea suojakerroin (SPF 50) sopii minulle, ja ihoni on Shiseido Sun Care Expert Sun Protector Face & Body Lotion -voiteen levittämisen jälkeen ihanan sileä. Pidän aktiivilomista meren rannalla ja minulle paras voide auringonottoon on vedenkestävä. Siksi pidän tärkeänä lupausta vedenkestävyydestä, jota täytyy mitä pikimmin kokeilla! 

Essi 

Vichy Capital Soleil

Jos jotain aurinkovoiteissa inhoan, niin tahmaista tunnetta iholla, sitä miten levittäminen on vaikeaa ja iholle jää valkoinen kerros. Ja juuri siksi ihastuinkin aurinkosuihkeeseen Vichy Capital Soleil. Se levittyy helposti, ei jätä mitään jälkiä ja tuntuu kaiken lisäksi iholla uskomattoman miellyttävältä. Otin suihkeen mukaani lomalle Portugaliin ja tiedän jo nyt, että ensi kerralla se pääsee taas mukaan.

Mari

Nivea Sun Protect & Moisture

Nivean aurinkovoiteet eivät ole koskaan tuottaneet pettymystä. Lisäksi olen vuosien käytön jälkeen huomannut niiden parantuneen huomattavasti – nyt ne ovat jopa 75 % biohajoavia ja ilman mikromuoveja. Testasin aurinkovoidetta Sun Protect & Moisture SPF 50+, joka läpäisi vaativan kokeen! Lähdin sen kanssa puutarhahommiin armottomaan kevätaurinkoon, juuri puolenpäivän aikaan. Enkä palanut – mikä on kaltaiselleni luonnostaan vaaleaihoiselle ja pisamaiselle tyypille miltei ihme! Hyväksi todettu klassikko ei petä koskaan.

Veera

Hawaiian Tropic Protective

Rakastan Hawaiian Tropic -merkkiä – kaikki tähän saakka kokeilemani tuotteet ovat sopineet minulle täydellisesti. Kuiva aurinkoöljy Hawaiian Tropic Protective ei ole poikkeus. Sen koostumus on mahtava, ei nestemäinen – joten se ei leviä laukkuun. Se levittyy helposti ja kosketuksessa ihoon “sulaa” muuttuen öljyksi. Jos voisin, käyttäisin tätä koko ajan, sillä se pitää ihoni ihanan kosteutettuna!

Johanna

Kuten näkyy, suuri aurinkovoidetestimme sujui mainiosti, eikä raatimme valitsemista tuotteista ole pahaa sanottavaa. Näistä suosikeista löydät itsekin takuulla kumppanin aurinkoisiin kesäpäiviin.

Lue lisää