Mine põhisisu juurde

Taikapähkinä kosmetiikassa

Heitä hyvästit laajentuneille ihohuokosille ja kirkasta ihosi! Amerikantaikapähkinä on pohjoisamerikkalainen kesävihanta pensas, jossa on värikkäät kukat. Ulkonäöltään se muistuttaa hasselpähkinää ja englanniksi se tunnetaankin nimellä “witch hazel” eli noidanpähkinä. Joistakin sen osista valmistetaan tehokasta kasviuutetta, jonka vaikutukset iholla ovat ainutlaatuiset.

Taikapähkinän ominaisuudet

Taikapähkinä sisältää runsaasti antioksidantteja, flavonoideja, tanniineja sekä prokyanidiinejä, ja sillä on tulehdusta ehkäisevä ja rauhoittava vaikutus. Tämän vuoksi sitä käytetään kosmeettisten tuotteiden lisäksi myös suonikohjuja ehkäisevissä voiteissa ja muissa tuotteissa sekä ihon paranemisen nopeuttamiseksi ja sen desinfiointiin.

 

Taikapähkinän vaikutukset iholla

  • Vaikuttaa adstringenttisesti eli supistaa ihohuokosia.
  • Puhdistaa, vahvistaa, rauhoittaa ja kirkastaa ihoa.
  • Tukee ihon mikroverenkiertoa.
  • Parantaa ihon kosteutusta lukitsemalla kosteuden ihoon.
  • Hillitsee talineritystä ja ehkäisee aknen syntyä.
  • Saattaa parantaa ekseeman ja muiden tulehduksellisten iho-oireiden tilaa.

Taikapähkinää sisältävä kosmetiikka

Taikapähkinävettä tai taikapähkinähydrolaattia käytetään kosmetiikassa kasvoveden tavoin (witch hazel toner), useimmiten rasvoittuvalle ja ongelmaiholle. Sisältämiensä ainesosien ansiosta se rauhoittaa ärtyneen ja punoittavan ihon, parantaa sen kosteutusta, supistaa ihohuokosia sekä poistaa ylimääräisen talin.

Löydät taikapähkinää usein myös pesuvaahdoista, geeleistä ja muista aknea ehkäisevistä tai ihoa kokonaisvaltaisesti hoitavista tuotteista.

Valitessasi taikapähkinää sisältäviä ihonhoitotuotteita kiinnitä huomiota siihen, että alkoholipitoisuus olisi mahdollisimman pieni, mieluiten ilman alkoholia. Taikapähkinän hyvää tekeviä ainesosia uutettaessa käytetään nimittäin usein alkoholia, joka kuivattaa ihoa eikä pitkäkestoisesti käytettynä tee sille lainkaan hyvää.

Kokeile myös taikapähkinää sisältävää kasvovettä tai kasvojenpuhdistusgeeliä ja nauti raikkaasta ja rauhoittuneesta ihosta. Mikäli kärsit aknesta, laajentuneista ihohuokosista tai rasvoittuvasta ihosta, tutustu myös muihin tehokkaisiin kosmetiikan ainesosiin, kuten AHA-happoihin, salisyylihappoon tai hamppuun.

Katso koko teksti piilota teksti