Mine põhisisu juurde

Bakuchiol

Aivan kuten aikoinaan retinolista puhuttiin ihmeaineena ryppyjä vastaan, puhutaan nyt bakuchiolista. Bakuchiol on luonnollinen vaihtoehto perinteiselle retinolille (A-vitamiinille) – siitäkin huolimatta, että siinä on erilainen kemiallinen rakenne. Bakuchiol voi kuitenkin ylpeillä kaikilla retinolin tunnetuilla hyvillä puolilla – nimittäin kyvyllä lievittää aknea sekä hidastaa ihon ikääntymistä. Retinoli on kuitenkin erittäin voimakas aine ja saattaa usein ärsyttää (etenkin herkkää) ihoa. Näin ei bakuchiolin kanssa käy – ja myös tästä syystä siitä on viime vuosina tullut yksi suosituimmista kosmetiikan aineosista.

Bakuchiolia saadaan Psoralea corylifolia -kasvin lehdistä ja siemenistä. Se siis soveltuu myös vegaaniseen kosmetiikkaan. Yksi hyvä puoli lisää!

Bakuchiolin ominaisuudet

Retinolin tavoin bakuchiol on voimakas, laajavaikutteinen antioksidantti. Se on fotostabiili, minkä vuoksi se sopii myös päiväkäyttöön. Bakuchiolin kiistattomana etuna on yksinkertaisesti se tosiasia, että se soveltuu kaikille ihotyypeille – myös kuivalle ja herkälle.

 

Bakuchiolin vaikutukset iholla

  • Vähentää hyperpigmentaatiota havaittavasti tasoittaen ihon sävyä.
  • Auttaa silottamaan ryppyjä huomattavasti ja pehmentämään ihon rakennetta.
  • Kykenee stimuloimaan kollageenin tuotantoa ja siten kiinteyttämään kasvonpiirteitä.
  • Vaikuttaa iholla voimakkaan rauhoittavasti.
  • Parantaa ihon vastustuskykyä oksidatiivista stressiä vastaan ja aktivoi anti age -geenejä.

Bakuchiolia sisältävä kosmetiikka

Bakuchiolia sisältävästä kosmetiikasta on hyötyä etenkin, jos sinua vaivaa ihon velttous tai epätasainen rakenne, rypyt, akne sekä lisäksi vielä kuiva ja/tai herkkä iho.

Suosituimpiin tuotteisiin kuuluvat ryppyjä ehkäisevät bakuchiol-seerumi ja kypsän ihon voide, sekä lisäksi bakuchiolia sisältävät kohottavat silmänympärysvoiteet, seerumit ja naamiot.

Saatat myös törmätä tuotteeseen, jossa bakuchiolia ja retinolia on yhdistetty. Miksi? Bakuchiol auttaa stabiloimaan retinolia, pidentää sen tehoa ja auttaa ihoa sietämään suurempia määriä retinolia.

Miten ottaa bakuchiol osaksi päivittäistä ihonhoitoa

Käytä bakuchiolia kasvojenhoidossa kerran tai kaksi kertaa päivässä täydellisen ihonpuhdistuksen ja kasvovedellä käsittelyn jälkeen. Levitä ensin bakuchiol-seerumia, anna sen imeytyä hetken ja lisää sitten kosteuttavaa bakuchiol-voidetta.

Jos käytät bakuchiolia aamulla, lisää sen jälkeen aurinkosuojavoidetta – vähintään suojakertoimella 30. Miksi, vaikka bakuchiol on fotostabiili? Koska aivan kuten muidenkin anti age -ainesosien kanssa, päivittäinen UV-suoja on välttämätön parhaiden mahdollisten tulosten saavuttamiseksi (ja säilyttämiseksi).

Tutustu bakuchiolia sisältäviin tuotteisiin ja ota ne osaksi ihonhoitoasi jo tänään. Ihosi muuttuu silmissä! Täysin ilman epämiellyttäviä sivuvaikutuksia.

Vinkki: Vielä parempiin tuloksiin pääset kokeilemalla myös hyaluronihappoa tai peptidejä.

Katso koko teksti piilota teksti