Mine põhisisu juurde

Ihon kuorinta: Kasvojen kuorinta

Kuolleen ihosolukon poisto eli yksinkertaisesti ihon kuorinta on yksi tärkeimmistä ihonhoitorutiineista, jonka avulla saat ihosi hehkumaan ja näyttämään nuoremmalta. Jos kosmetologin käsittely ei ole sinua varten, kokeile yhtä hyvän tuloksen antavaa kuorintaa kotona. Ihon kuorinnan perustyyppejä on kolme: mekaaninen, kemiallinen ja entsymaattinen. Mikä niistä sopii sinun ihollesi ja kuinka usein iho kannattaa kuoria?

Miksi ihoa kuoritaan?

 • Kuorinta puhdistaa ihon tehokkaasti, poistaa ylimääräisen talin ja ehkäisee ihohuokosten tukkeutumista sekä aknen muodostumista.
 • Se poistaa ihon pinnalle kerääntyneen kuolleen ihosolukon ja ehkäisee siten ihon hilseilyä.
 • Kuorinta nopeuttaa ihon uusiutumisprosessia ja uusien ihosolujen syntymistä sekä tasoittaa ja kirkastaa ihoa.
 • Se saa ihon hengittämään paremmin ja edesauttaa seerumin, kasvonaamion ja kasvovoiteen imeytymistä.
 • Lisäksi se parantaa ihon verenkiertoa ja tehostaa kollageenin tuotantoa saaden ihon näyttämään nuoremmalta ja ehkäisten ryppyjen muodostumista.

Entsymaattinen kuorinta

Jos etsit hellävaraista kuorintaa kasvoille, kokeile entsymaattista kuorintaa. Se on paras vaihtoehto herkälle iholle ja sopii loistavasti myös kuivalle iholle. Se sisältää hedelmähapon luonnollisia entsyymejä, jotka ovat peräisin esimerkiksi papaijasta ja ananaksesta ja jotka edistävät ihon luonnollista kuoriutumista. Entsyymit löytävät ihon pinnalta kuolleet ihosolut ja imevät ne itseensä sekä kosteuttavat ja puhdistavat ihoa. Vaikutukset näkyvät jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen.

Entsymaattisen kuorinnan vaikutukset:

 • Tasoittaa hienoja juonteita.
 • Parantaa ihon rakennetta ja sävyä.
 • Ehkäisee arpien muodostumista.
 • Vähentää kuivan ihon oireita.
 • Sopii mainiosti akne- ja ongelmaihon kuorintaan.

Katso koko teksti piilota teksti

Entsymaattiseen kuorintaan soveltuvat ihotyypit

Entsymaattinen kuorinta sopii tavallisesti kaikille ihotyypeille. Muista kuitenkin aina noudattaa valmistajan suosituksia. Entsymaattinen kuorinta auttaa erityisesti punoitukseen, pieniin näkyviin verisuoniin, mustapäihin sekä halkeilevaan ihoon. Se soveltuu myös ikääntyvän ihon kuorintaan vaihdevuosien jälkeen.

 

Näin teet entsymaattisen kuorinnan

 1. Tee entsymaattinen kuorinta enintään kaksi kertaa viikossa (tai pakkauksen ohjeiden mukaan) meikittömälle, puhtaalle ja kuivalle iholle.
 2. Annostele pieni määrä tuotetta kämmenelle, hiero sormenpäillä kasvoille ja anna vaikuttaa ohjeiden mukaan.
 3. Huuhtele haalealla vedellä ja levitä iholle lopuksi muut hoitotuotteet.

Kemiallinen kuorinta

Kemiallinen kuorinta tarkoittaa kuolleen ihosolukon poistamista. Kemiallisessa kuorinnassa käytetään AHA- ja BHA-happoja, jotka uudistavat ihoa syvältä ja saavat ihon näyttämään nuoremmalta. Kotona tehtävä kemiallinen kuorinta on hellävaraisempi kuin kosmetologin suorittama kemiallinen kuorinta. Kuorinnan vaikutukset näkyvät vähitellen eikä iho kuoriudu voimakkaasti tai punoita eikä siihen muodostu rupia.

Kemiallisen kuorinnan vaikutukset:

 • Saa ihon näyttämään nuoremmalta ja vähentää hienoja juonteita sekä pigmenttiläiskiä.
 • Edistää ihon uusiutumista.
 • Parantaa ja tasoittaa ihon rakennetta.
 • Supistaa laajentuneita ihohuokosia.
 • Ehkäisee aknea ja mustapäitä.

Katso koko teksti piilota teksti

Kemialliseen kuorintaan soveltuvat ihotyypit

Kemiallinen kuorinta sopii rasvoittuvalle iholle ja ongelmaiholle. Se ei sovellu kuivalle ja herkälle iholle. Kemiallinen kuorinta silottaa hienoja juonteita, korjaa ihon vaurioita, supistaa ihohuokosia, vähentää pigmenttiläiskiä ja tasoittaa aknearpia.

 

Näin teet kemiallisen kuorinnan

Tee kemiallinen kuorinta aina valmistajan ohjeiden mukaan meikittömälle, puhtaalle ja kuivalle iholle. Levitä pieni määrä tuotetta suoraan iholle, anna vaikuttaa pari minuuttia ja huuhtele kasvot vedellä. Muista hoitaa ihoasi hyvin ja suojata se auringolta kemiallisen kuorinnan jälkeen.

Mekaaninen kuorinta

Mekaaniseen kuorintaan käytettävissä tuotteissa on geelimäinen tai voidemainen koostumus, ja ne sisältävät kuolleen ihosolukon mekaanisesti poistavia hienojakoisia kuorivia rakeita, jotka ovat peräisin esimerkiksi kahvista, sokerista tai suolasta. Mekaaninen kuorinta soveltuu kasvojen lisäksi myös kaulan kuorintaan sekä silottamaan kantapäiden ja kyynärpäiden halkeilevaa ihoa.

Mekaanisen kuorinnan vaikutukset:

 • Tasoittaa ja pehmentää ihoa.
 • Puhdistaa ihon syvältä ja poistaa epäpuhtaudet.
 • Valmistelee ihon itseruskettavan voiteen käyttöä varten.

Katso koko teksti piilota teksti

Mekaaniseen kuorintaan soveltuvat ihotyypit

Noudata kuorintatuotetta valitessasi pakkauksen suosituksia ihotyypeistä. Mekaanista kuorintaa suositellaan yleensä rasvoittuvalle iholle ja sekaiholle sekä ikääntyvälle iholle. Se soveltuu erinomaisesti halkeilevalle ja hilseilevälle iholle sekä tukkeutuneille ihohuokosille.

 

Näin teet mekaanisen kuorinnan

Tee mekaaninen kuorinta 12 kertaa viikossa. Levitä tuotetta kostealle iholle ja hiero hellävaraisesti pyörivin liikkein. Vältä herkkää silmänympärysihoa. Kiinnitä erityistä huomiota T-alueeseen ja ihon ongelmakohtiin. Älä hankaa liian voimakkaasti.

Ihonhoito kuorinnan jälkeen

Kuorinta poistaa ihon pintakerroksen, joten iho voi olla heti kuorinnan jälkeen herkempi ulkoisille tekijöille. Oikeanlainen ihonhoito kuorinnan jälkeen auttaa ehkäisemään mahdollisia sivuvaikutuksia: